Tentang Kami

Kereta2u.com.my merupakan Laman web milik  GRAND BILLION CONSULTANCY ( No. Daftar Perniaagaan 002468813-P),adalah sebuah syarikat Bumiputera Melayu sepenuhnya yang berdaftar di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 yang mula beroperasi pada 2 September 2015. Mempunyai Visi dan Misi untuk menjadi Pengendali Takaful dan memberi perkhidmatan terbaik serta dapat bersaing dengan syarikat insurans lain yang telah lama menguasai bidang ini dengan lebih kompetitif.

GRAND BILLION CONSULTANCY menyediakan perkhidmatan TAKAFUL AM yang telah berdaftar sebagai wakil sah ETIQA TAKAFUL (v0026918),pada Jun 2016 setelah mendapat sijil sah pengendali takaful daripada Islamic Banking & Finance Institute Malaysia (IBFIM) pada tanggal 14 April 2016. Bermula dari detik itu Grand Billion Consultancy mula mengorak langkah sebagai wakil takaful yang telah berjaya menarik lebih ramai pelanggan untuk beralih kepada Takaful, seterusnya bersaing dengan syarikat-syarikat insurans yang terdapat di pasaran.

Dengan memegang kuat motto ‘Auto Prime Guidence’ yang telah dizahirkan kepada setiap pelanggan, menjadikan setiap yang berurusan dengan kami selesa dilayan secara premium dan tidak akan sesekali melupakan servis kami.Berkat dari kesungguhan ini kami percaya mampu melangkah lebih jauh dalam bidang ini serta menjadi Syarikat yang proaktif dan berdaya maju seterusnya mendapat keberkatan dalam perniagaan yang berlandaskan syiar Islam.

Kereta2u.com.my menawarkan perkhidmatan pembaharuan pantas insurans atas talian dari Etiqa Takaful yang merupakan Entiti dalam kumpulan Maybank.Etiqa Takaful adalah syarikat insurans patuh Syariah ternama di Malaysia, yang cukup kukuh dan dipercayai rakyat Malaysia.Perkhidmatan kami juga merangkumi perbaharuan cukai jalan kenderaan.Selain dari Insurans kenderaan, di Kereta2u juga terdapat perkhidmatan tambahan yang berkait rapat dengan kenderaan iaitu Takaful Kemalangan diri.Insurans Takaful anda dijamin oleh syarikat pengendali takaful pilihan anda. Kereta2u bekerjasama dengan agensi berlesen yang mewakili syarikat pengendali takaful yang pengunderaitan (underwriter) dan agensi berlesen yang tertakluk dibawah Akta Perkhidmatan Kewangan Islam Malaysia 2013.

MISI & VISI

Menjamin perkhidmatan pantas dan berkualiti

Menjadikan ETIQA TAKAFUL pilihan utama rakyat MALAYSIA

Menduduki tempat pertama sebagai platform pembaharuan insuran atas talian

Menyediakan perkidmatan selepas jualan yang proaktif

Memberikan ganjaran yang setimpal atas kesetiaan pelanggan

PERKHIDMATAN KAMI

Renew Pantas insurans & Roadtax

Serta penghantaran percuma

Renew Pantas Roadtax

Serta penghantaran ke rumah

Insurans tambahan

Insurans kemalangan diri

Bantuan Tuntutan Profesional

  • Langkah-langkah membuat tuntutan
  • Senarai bengkel

Khidmat Pelanggan

Tentang Kami

Kereta2u.com.my merupakan Laman web milik GRAND BILLION CONSULTANCY ( No. Daftar Perniagaan 002468813-P).

Senarai Laman

Tentang Kami

Terma & Syarat

Polisi & Privasi

Muat Turun Info

Hubungi Kami

Senarai Bengkel Kereta

FAQ

Info Syarikat

 enquiry@kereta2u.com.my

 011-5110 4903

2, Jalan Solaris Mont Kiara,
L-07-01, Level 7, Block L,
Solaris Mont Kiara,
50480 Kuala Lumpur.